Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor een project in enkele van onze scholen, wou ik mijn Netatmo Urban Weather Station in de klas plaatsen. Omdat deze toestelletjes diefstalgevoelig zijn, zocht ik naar een manier om deze toestellen enigszins te vergrendelen en ontwierp ik een behuizing met slotje in OpenSCAD (een 3D ontwerptaal - www.openscad.org) die ik graag met jullie deel.

De kracht van deze oplossing hangt natuurlijk ook voor een deel af van het gebruikte materiaal. De typische plastics gebruikt voor 3D printen, kunnen mits een kleine hefboom makkelijk opengebroken worden. Desalniettemin, het is een zichtbare vergrendeling en zal doorgaans voldoende zijn om de gelegenheidsdief af te schrikken.

Het plan is om beide schijven met elkaar te verbinden met een lange M3 schroefdraad en bijvoorbeeld imbus boutjes. Het ontwerp is nog niet afgedrukt... Bij mijn volgend bezoek aan de hackerspace ben ik dat van plan...

Hier alvast enkele screenshots:

netatmo-top

netatmo-bottom

De meest recente versies van de OpenSCAD bestanden kun je downloaden op de NetAtmoBox github pagina.Hou je niet in, verbeteringen en suggesties zijn welkom! Dit is mijn eerste stapjes in OpenSCAD en de 3D-printwereld. Wees dat indachtig als je feedback geeft. :)

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 4096 Character restriction
Your text should be in between 42-4096 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found
Powered by Komento